Om GENSALG.DK

GENSALG.DK

Senest i år 2022 skal vi i Danmark genanvende 50 % af husholdningsaffaldet. Dette fremgår af Regeringens Ressourceplan.

Jorden skal i det næste århundrede håndtere en befolkningsvækst på 4 milliarder mennesker. Samtidig bliver den voksende befolkning koncentreret på mindre områder, fordi bevægelsen mod de store byer fortsætter. Denne udvikling vil sammen med klimaforandringer, stigende forbrug og efterspørgsel øge presset på verdens ressourcer, hvilket vil føre til et massivt pres på natur og miljø.

Som affaldsselskab løser vi en vigtig samfundsmæssig opgave, når vi er med til at omdanne affald til ressourcer.

Og vi har også en forpligtigelse til at få genanvendt så meget som muligt, inden det bliver til affald,  og dermed passe på miljøet.

Ved at oprette GENSALG.DK bidrager vi til at skabe mere Direkte Genbrug. Direkte Genbrug er når vi – som ordet indikerer – anvender genstande direkte i stedet for at genanvende dem via omsmeltning, energiudnyttelse eller i sidste ende – at deponere restaffaldet.

Samtidig tager vi afsæt i et ønske om at skabe meningsfuld, social aktivering. Når du køber en vare i GENSALG.DKs webshop eller i vores fysiske butik støtter du de værksteder, hvor eksempelvis socialt udsatte og flygtninge er i aktivering hos os og hos vores samarbejdspartnere via GENSALG.DK.

De varer du kan købe hos GENSALG.DK er genstande der er afleveret i vores containere på vores genbrugspladser. GENSALG.DK er drevet af KARA/NOVEREN i samarbejde med vores ejerkommuner. Vi er et interessentejet affaldsselskab, der behandler affald for vores ni ejerkommuner på tværs af Sjælland.

Fysiske butikker

Gensalgs første fysiske butik åbnede d. 23/4-2017. Butikken ligger på genbrugspladsen i Roskilde, på adressen Vestre Hedevej 32. Indtil videre har butikken åbent hver fredag, lørdag og søndag fra kl. 9.00 til 17.00.

Næste butik åbner på genbrugspladsen i Torkilstrup.

Webshop

Du kan købe varer i webshoppen og afhente dem på Torkilstrup genbrugsplads i Lejre (du kan finde adresser her) og/eller Roskilde genbrugsplads. Senere vil det også være muligt at afhente varer på genbrugspladsen i Køge og på Stevns.

Samarbejdspartnere

En del af de ting vi får indleveret har brug for at blive “upcyclet” (forberedt til genbrug). I den forbindelse samarbejder vi med nogle fantastiske institutioner.

Dem kan du læse om ved at klikke på nedenstående link

  • STU- Københavnsvej Roskilde
  • Rute 55
  • Pulsen
  • Byens hus
  • Go orange/ Visit Roskilde
  • Nextwork
  • Vej og Park, Lejre

Der vil løbende blive koblet flere på.

Kommuner

GENSALG.DK samarbejder med og ejes af følgende kommuner.

køgelejreroskildestevns